polymake does not run after installing on Ubuntu

Discussions on installation issues go here.

Moderator: Moderators

simontelen
Posts: 2
Joined: 20 Jun 2017, 18:05

polymake does not run after installing on Ubuntu

Postby simontelen » 20 Jun 2017, 18:32

I followed the guidelines and used

Code: Select all

$ ./configure
$ make
$ sudo make install


When I try to run polymake, the following error shows up:

Code: Select all

 simon@Simon-PC:~/polymake-3.0$ polymake
Can't load '/usr/local/lib/polymake/perlx/5.22.1/x86_64-linux-gnu-thread-multi/auto/Polymake/Ext/Ext.so' for module Polymake::Ext: /usr/local/lib/polymake/perlx/5.22.1/x86_64-linux-gnu-thread-multi/auto/Polymake/Ext/Ext.so: undefined symbol: _ZTVNSt7__cxx1119basic_ostringstreamIcSt11char_traitsIcESaIcEEE at /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl/5.22/DynaLoader.pm line 187.
 at /usr/local/share/polymake/perllib/Polymake/Namespaces.pm line 17.
Compilation failed in require at /usr/local/share/polymake/perllib/Polymake/Namespaces.pm line 17.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/polymake/perllib/Polymake/Namespaces.pm line 17.
Compilation failed in require at /usr/local/share/polymake/perllib/Polymake.pm line 27.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/share/polymake/perllib/Polymake.pm line 27.
Compilation failed in require at /usr/local/bin/polymake line 162.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/bin/polymake line 162.


I have the same problem for version 3.1 and 3.0. Does anyone have an idea?

Best regards

User avatar
gawrilow
Main Author
Posts: 273
Joined: 25 Dec 2010, 17:40

Re: polymake does not run after installing on Ubuntu

Postby gawrilow » 20 Jun 2017, 20:08

According to c++filt, the missing symbol belongs to the standard C++ library:

vtable for std::__cxx11::basic_ostringstream<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >

The chances are pretty high that your C++ compiler installation requires to include the directory containing the standard library in LD_LIBRARY_PATH; alternatively, you can set LDFLAGS='-L<that directory> -Wl,-rpath,<that directory>' when configuring polymake build. When in doubt, ask your sysadmin or whoever installed C++ on your machine.

simontelen
Posts: 2
Joined: 20 Jun 2017, 18:05

Re: polymake does not run after installing on Ubuntu

Postby simontelen » 21 Jun 2017, 10:28

It worked with LDFLAGS, thanks a lot!


Return to “Installing polymake”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron